Svadba

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Svadobné rukavice

Vzhľad svadobných rukavíc je klasický, elegantný a predovšetkým hladký. Dĺžka svadobných rukavíc závisí od formálnosti svadby. Dnes máme oveľa uvoľnenejšie spoločenské pravidlá a etiketu, takže rozhodnutie pre svadobné rukavice na všetky prsty alebo rukavice bez prstov je v rukách nevesty. Keď sa nevesta rozhodne, že chce rukavice, tak tie musia dokonale doplniť jej svadobné šaty. Zvoľte jednoduché lesklé alebo matné saténové rukavice, ak máte svadobné šaty ozdobené perličkami, korálkami, krajkami a podobne. Naopak, ak máte jednoduché šaty, tak čipkované rukavice budú ideálne.

Neexistujú žiadne absolútne pravidlá o dĺžke rukavíc . Avšak dĺžka rukávov na šatách do značnej miery určujú dĺžku rukavíc : Ak máte šaty bez rukávov, ideálne sú rukavice, ktoré sú dlhšie, nad lakeť. Ak máte šaty s rukávmi, ktoré končia tesne nad lakťom, vhodné sú stredne dlhé rukavice. Ak máte šaty s rukávmi, ktoré končia pod lakťami, tak noste krátke rukavice. Ak máte šaty s dlhými rukávmi, tak rukavice sú zbytočné.

Vaše rukavice budú vyzerať najlepšie vtedy, keď Vám budú dobre sedieť. Budete musieť vyskúšať niekoľko veľkostí, aby Ste našli tie pravé. Do dlhších rukavíc sa Vám musí zmestiť dlaň a lakeť. Je to dôležité hlavne vtedy, ak si zvolíte rukavice na všetky prsty. Vo výberom Vám určite pomôžu v najbližšom svadobnom salóne, alebo v inom špecializovanom obchode.

Vyberte si rukavice podľa materiálu svadobných šiat, podľa aktuálneho počasia a formálnosti svadby. Najobľúbenejšie sú lesklé hodvábne a saténové na leto a matné bavlnené na jeseň. Svadobné rukavice budete nosiť len raz, preto si kúpte radšej nejaké nylonové, ktoré sú cenovo dostupné a oveľa lacnejšie, ako iné hodvábne. Treba si vybrať rukavice, ktoré sú v odtiene šiat. Existujú rôzne odtiene bielej, krémovej, maslovej, ružovej a podobne.

Odstránenie rukavíc
Ak ste sa rozhodli, že už nechcete mať rukavice počas obradu, napríklad pri výmene prsteňov, tak si vytvorte aspoň pol centimetrový priestor na špičke každého prsta, pozbierajte prázdne končeky do dlane pravej ruky a posuňte rukavice von. Potom dajte rukavice družičke. Po výmene prsteňov Vám môže dať naspäť rukavičky.

Svadba | stály odkaz

Komentáre

  1. pekny clanok
    pekny clanok :)
    publikované: 13.01.2015 23:09:50 | autor: danka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. svadba
    Skvelé svadobné dekorácie, svadobné doplnky, spoločenské šaty, spoločenské šaty na svadbu

    www.vydavamsa.sk
    publikované: 05.10.2022 14:33:25 | autor: Peter (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014